Smażenie: 10 min.
Gotowanie: 30 min.
Trudność: łatwizna
Składniki na 4 porcje
• | 300 g kurek, 100 g żółtej fasolki szparagowej, 1 cebula czosnkowa | |
• | pęczek koperku, 3 ząbki czosnku, oliwa ekstra vergine, 2 łyżki masła | |
• | sól, pieprz, 2 łyżki grzybowego sosu sojowego, ziele angielskie, liść laurowy | |
• | włoszczyzna bez kapusty na wywar z warzyw | |
• | kilka małych młodych ziemniaków, 200 ml śmietany 18% | |
Etapy przygotowania
1. | Z włoszczyzny gotujemy wywar (około 2 l) z ziemniakami w całości. Kiedy zmiękną | |||
2. | Czosnek obieramy i kroimy w plasterki, cebulę szatkujemy w drobną kostkę i oba składniki podsmażamy na oliwie z masłem tak, aby zeszklić cebulę. | |||
3. | Dodajemy wyczyszczone kurki i jeszcze chwilę podsmażamy. Kiedy zaczną być półmiękkie dolewamy śmietanę i dodajemy posiekany koperek. Jeszcze chwilę trzymamy na patelni. Podlewamy wywarem i zawartość patelni przekładamy do |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz