Kaloryczność: 110 kcal/porcja
Składniki na 4 porcje
• | 2 buraki z liśćmi | |
• | 2 kwaszone ogórki | |
• | 2 jajka na twardo | |
• | 1/2 l zsiadłego mleka | |
• | szklanka śmietany | |
• | szczypior | |
• | 1/3 l soku z kwaszonych ogórków | |
• | koper | |
• | sól, pieprz | |
Etapy przygotowania
1. | Umyte buraki ugotuj z liśćmi. Ogórki pokrój na półplasterki, włóż do wazy, posól, dodaj pokrojone w ósemi jajka. Koper i szczypior posiekaj. | |||
2. | Ugotowane buraki schłodź, obierz, pokrój w słupki. Potnij liście. Zmieszaj zsiadłe mleko ze śmietaną. Mieszając, dodaj sok z kiszonych ogórków. | |||
3. | Wlej do wazy z jajkami i ogórkami. Podaj posypane koprem i szczypiorem. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz